Konnichiwa!
This blog is not active anymore yea, the owner of this blog is currently at here
http://princesskawaiigurlzz.blogspot.com :)
Here is RIGHT CLICK DISABLE !
Best view in Google Chrome :D
Thanks for the visit :D
Follow + Dashboard
: See you soon...!


夢と葉桜 ♥

[Tutorial] Daftar Shoutmix For New Blogger
posted at: Friday, November 25, 2011 | 06:40 | 2 Love! | Give me some love?





Korang daftar lah shoutmix k ?
Maksud saya, korang tolong lah letak shoutbox kat blog korang k! :)
Ini memudahkan lagi , utk upkan traffic korang k.
Kalau shoutbox tak de.. tak de sesapa pulak nk datang kat blog korang..
Nampak membosankan.. kan ?
So , cepat2 lah daftar !
Nak tahu cara nye? Ikut step kat bawah nie k.




1. Korang pegi kat link ni >>>SINI !



2. Ikut step kat bawah ni k ? :) [klik pic untuk lebih jelas]

*Klik Create Shoutbox!

*Fill in semua tuh. Jgn lupa tick agree. Then ,continue..

*Klik Style and Colors

*Korang pilih lah color yang korang suka.
*Save Setting.Then , back to settings..

* Klik Customize Size..
Then , korang copy code tuh ok ?:)



CARA NAK PASANGKAN DEKAT BLOG !!



1. Log in > Design > Add Gadget > Html/JavaScript



2. Paste kod shoutmix korang kat ruangan html tuh k.



3. Save And korang boleh lah guna shoutbox korang tuh.


4. Korang nak hide shoutbox korang ? SINI !




5. Nak letak icon comel2 kat shoutbox korang ? SINI !


Labels:


2 Comments:

Blogger Aimman96 said...

dah wat..tq! :D

24/11/2011, 18:54  
Blogger Kawaii_Gurlzz said...

@Aimman96

wlcm :D

26/11/2011, 18:12  

Post a Comment

Back to the Blog?

The Past
Home